Kediler Artık Belediyede Çalışıyor !


Bursa'da tabakhaneler bölgesinin yıkılmasının ardından ortaya çıkan fare ve sıçanların artması üzerine Osmangazi Belediyesi kedi timi kurdu.

2 ayrı bölgeye salınan 30’dan fazla kedi ileekolojik dengenin sağlanması hedefleniyor.
Gaziakdemeri'deki dericilerin Bursa dışına taşınmasının ardından bölgede artan fare ve sıçan popülasyonu vatandaşları canından bezdirdi. Bölgede başlatılan ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları da farelerin çoğalmasının önüne geçilemeyince son olarak ekolojik mücadele başlatıldı. Osmangazi Belediyesi Hayvan Barınağı’nda beslenen kedilerden bir kısmı tabakhaneler bölgesindeki iki ayrı yere salındı. Daha önce aynı bölgeden vatandaşların şikayetleri üzerine toplanan kediler bugün göreve başladı.
Farelerden çok çektiklerini belirten mahalle sakinleri, "Fareler gece ses yapıyor. Uyandığımda farenin banyo borusunu yediğini gördüm. İnsanlar artık farelerle iç içe yaşamaya başladı. Fareler insanlardan kaçmamaya başladı" dedi.Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen fare imha timindeki kedilerin bölgeyi bilmelerinden dolayı başarılı olunacağı düşünülüyor. Osmangazi Belediyesi uzun yıllardır sürdürülen ilaçlama mücadelesinden istenilen sonucu alamayınca fareleri kediler ile yok etmeyi planladı. Tabakhaneler bölgesinin boşaltıldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bölgedeki aşırı koku sebebiyle binalar yıkıldı. Ancak bu sefer de fareler arttı ve bölge halkını rahatsız etmeye başladı. İlaçlama yapıyoruz. Bölgenin geniş ve serbest bölge olması farelerin yoğun olmasından dolayı çok sayıda kedi vardı. Vatandaşların şikayetleri üzerine kedilerin toplanmasına karar verildi. Biz kedileri topladık. Kediler toplanınca ilaçlama çalışmalarına devam etmemize rağmen bölgede fare yoğunluğu oluştu. Fare yoğunluğundan sonra şikayetler tekrargelmeye başladı. Şikayetler üzerine topladığımız 30 tane kediyi tekrar aynı bölgeye saldık. İlaçlamanın dışında 'kedi timi' ile fare mücadelesi yapıyoruz. Bunda başarılı olduk. Vatandaşların şikayetleri azalmış oldu. Şimdi teşekkür telefonları alıyoruz" dedi.
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Dogal Yaşam ve Tedavi Merkezi Müdürü Aysun İlman Altıkardeş ise, “Biz vatandaşların şikayetlerini değerlendiriyoruz. İlaçlayıp kontrol ediyoruz. Ancakbölgeden birkaç ay önce kediler çok fazla diye şikayet gelmişti. Bunun üzerine bölgedeki kedileri topladık. Kısırlaştırdık. Tedavi ettik. Ancak bir hafta sonra fare ve sıçan popülasyonundan inanılmaz bir artış oldu. Yolda çocukların bile karşılarına çıkmaya başladığı yönünde şikayetler geldi. Bunun üzerine anladık ki tabiatın dengesiyle oynamamak lazım. Fareyle kimyasal mücadelemize devam ederken, kediler de bize destek olsun dedik. İki bölgeye grup grup bıraktık. Bölgeyi bilen kediler sayesinde 2 hafta içinde şikayetler azaldı. Kedilerin sokakta yaşaması lazım. Onlar da tabiatın bir parçası” diye konuştu.
İHA
Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »