GTA IV Genel Bakış


GTA 4 oyunu RockStar Games firmasının en iç açıcı oyunu gibi gözüküyor.Oyunun grafik ve ses açısından eksi bir yönü yok fakat oyunun 4. versiyonu çıkmasına rağmen bence arabalar hala eski kalıyor.Günümüze bakarsak Dünyayı lüks arabalar almış durumda .Eğer bilgisayarınız oyunu kaldırmıyorsa ve siz oynamak istiyorsanız bence bir İnternet kafeye gidip deneyin derim.Her neyse oyun hakkında genel bilgilerden bahsedelim.

Oyun Hakkında Genel Bilgiler :
Grand Theft Auto IV  Rockstar North tarafından geliştirilmiş açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin sekizinci oyundur. Grand Theft Auto IV, PlayStation 3 ve Xbox 360 için 29 Nisan 2008'de Kuzey Amerika ve Avrupa'da satışa sunulmuştur.  Japonya'da ise bu tarih 30 Ekim 2008 olarak kararlaştırılmıştır. Oyunun Windows sürümü, Kuzey Amerika'da 2 Aralık 2008, Avrupa'da ise 3 Aralık 2008'de satışa sunulmuştur. 
Xbox 360 konsolu için iki eklenti paketi geliştirilmiş olup, ilkine The Lost and Damned (Kayıp ve Lanetli) adı verilmiş ve 12 Şubat 2009'da piyasaya sürülmüştür. İkinci eklenti paketi ise 15 Mayıs 2009'da The Ballad of Gay Tony adı altında çıkmıştır. 
Oyun, günümüz New York şehrini büyük ölçüde temel alarak oluşturulmuş olup, Liberty City adlı, ilk olarak serinin önceki oyunlarındanGTA III'te karşılaşılan kurgusal bir şehirde geçmektedir. Oyunda, Niko Bellic adında Doğu Avrupa'da cereyan eden bir savaştan gazi olarak kurtulan Sırp uyruklu birinin kimliği üstlenilmektedir. Niko, Amerika Birleşik Devletleri'ne Amerikan Rüyası'nı yaşamak  için gelmiş; fakat çabucak çete yapılanmalarına, suçlara ve yolsuzluklara karışmıştır. Serinin diğer oyunları gibi GTA IV de yarış ve üçüncü şahıs nişancı tarzı ile "özgür dünya" adlı oynanılabilirlik özelliklerini sunan bir oyundur. Özgür dünya; oyuncuların oynama deneyimini daha çok kontrol etme olanağını sağlamaktadır. GTA IV, serideki oyunlar arasında çevrimiçi çok oyunculu mod ve içersinde 15 farklı oyun türü içeren ilk oyundur.
Büyük bir ticari ve eleştirisel başarıya imza atan Grand Theft Auto IV, piyasaya çıktığı günde 3,7 milyon civarında satılarak Amerika'da sanayii rekoru kırmıştır. İlk hafta dünya çapında 6 milyon civarı satıldığı tahmin edilmekle beraber 500 milyon $ hasılat elde etmiştir. Oyun, çıktığı gün olan 16 Ağustos 2008'den itibaren 13 milyondan fazla kopya satmıştır. Grand Theft Auto IV, ezici bir üstünlükle olumlu eleştiriler alarak Metacritic ve GameRankings gibi ünlü web sitelerinin toplu değerlendirmelerde tüm zamanların en yüksek derecelendirmesini alan bir oyun haline gelmiştir.
(Wikipedia'dan Açıklama Alıntılanmıştır)

Oyundan Genel Resimler :
 
 

Oyun Tanıtım Videosu :

Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »

1 Yorum:

Write Yorum
teknoloji
AUTHOR
20 Haziran 2012 02:31 delete

Yeni bir laptop aldığımda kesinlikle kurup oynayacağım oyunlardan birisi. Youtube'da videoları izlemiştim. Arabalar eski kalıyor demişsin ama oyunun görüntü kalitesine bakarsak arabaların bu şekilde olması normal. Önceki oyunlara göre kaliteyi arttırmışlar. Oyunun bu sürümüne çok lüks ve parlak arabalar yakışmazdı diye düşünüyorum. Çünkü oyunun grafikleri çok parlak değil. İleriki sürümlerinde daha da geliştireceklerdir. Gerçi benim için GTA III'ün her zaman ayrı bir yeri olacak.

Reply
avatar