Apple’a Yine Hüsran Vurdu


Girdiği her ülkede satış rekorları kıran iPhone, Çin’de ise alıştığı ilgiden çok uzakta. Yılın ilk çeyreği için açıklanan rakamlarda bakın iPhone kendine kaçıncı sırada yer bulabildi.

Dünyanın en büyük mobil cihaz pazarlarından biri olan ABD’nin üç kat büyüklüğünde bir hacminin bulunduğu Çin, özellikle Android’li cihazların istilası altında. Araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan rapora göreyse yılın ilk çeyreğinde Apple iPhone ile çok küçük bir pazar payına ulaşabildi.
Açıklanan rakamlara göre iPhone’un toplam satışlar içindeki payı %8 seviyesinde kaldı. Bu durumun ortaya çıkmasında Apple’ın halen Çin’in en büyük operatörü olan (pazar payı %20 olarak kabul ediliyor) China Mobile ile çalışmaması en ciddi etken olarak gösteriliyor.
Akıllı telefon satışlarının %68’i yerel üreticiler tarafından karşılanan Çin’de sadece yılın ilk çeyreği içinde 82 Milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Bu satışlarda en büyük pay Samsung’a ait olurken onu yakın rakamlar ile sırasıyla Yulong Computer Telecommunication Scientific, Huawei ve Lenovo izledi.



Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »