Alexa Nasıl Yükseltilir ?


Bu günlerde reklam verenler, reklam verecekleri siteyi seçerken Alexa sıralamasına bakıyorlar.Alexa sıralaması bir web sitesinin güvenilirliğini ve ziyaret edilme sıklığını gösteren en önemli değerdir.Alexa değerinizin yüksek olması blogunuzun daha çok tanınması, daha fazla ziyaret edilmesi, daha çok reklam alması demektir.Yeni para demektir. 

“Peki  Alexa değerimi nasıl yükseltebilirim” diyorsanız sizlere bilinen temel tekniklerden ve ipuçlarından bahsedeyim… 

Alexa Toolbar


Alexa araç çubuğu kullanmak Alexa sıralamasını direk etkileyen bir faktördür.Bilgisayarınızda  yüklü olan internet tarayıcısına Alexa Toolbar yükleyin ve ana sayfa olarak blogunuzun adresini ayarlayın.İnternet tarayıcınız için Alexa Toolbar’ı yüklemek için burayı ziyaret edebilirsiniz. 

Alexa Site Widgetı


Siteye Alexa Widget’lardan birini yüklemenin sıralamaya katkıda bulunduğu bilinmektedir.Çeşitli widgetlardan birini seçip blogunuza yüklemenizi tavsiye ederim.Alexa Widget’lara buradan bakabilirsiniz. 

Link Değişimi


Alexa sıralamanızı yükseltecek bir diğer etkenlerden biri de link değişimi yapmaktır.Özellikle Alexa değeri yüksek olan sitelerle link değişimi yapmak sizin Alexa sıralamanızı da olumlu yönde etkiler. 

Sık Yazmak


Blogunuza sık ve düzenli aralıklarla yazmak Alexa değerinizi artırır.Ayrıca blog yazılarınıza diğer yazılarınıza link vermenin de olumlu olduğunu söyleyebilirim. 

Alexa Hakkında Yazmak


Sebebini ben de anlayabilmiş değilim ama çoğu webmaster Alexa hakkında yazılar yazmanın Alexa sıralamasına olumlu etki yapacağını söyler.Bu bilginin doğruluğundan emin değilim ancak herkesçe söylendiği için buraya yazayım dedim. 

Webmaster’ları Blogunuza Çekmek


Webmaster’lar ve web sitesi sahipleri genellikle Alexa Toolbar kullandığından bu kişileri blogunuza çekmekAlexa değerinize müthiş katkı yapar. 

Backlink Kazanmak


Tıpkı SEO’da olduğu gibi Alexa’da da backlink kazanmak oldukça önemlidir.Alexa’nın backlink anlayışı Googgle’dan biraz farklı olduğu için sitenize gelen her linki backlink olarak algılamayabilir.

Kaynak: bloghocam.blogspot.com
Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »