Her PC'ye Lazım Olan 10 Ücretsiz Yazılım!











2012'ye yeni girdiğimiz şu günlerde bilgisayarınızı forma sokmanın, onu güncellemenin ve hızlandırmanın zamanı geldi. Bu makalemizde bilgisayarınızda sahip olmanız gereken, farklı türde 10 yazılımı bir araya getirdik.Bu yazılımlar sayesinde işini tam yapamayan, sisteminizi tıkayan ve yavaşlatan araçlarla uğraşmanıza gerek kalmayacak. Seçtiğimiz programlar, sayfamızda sizleri bekliyor.


Video düzenleme ve yedekleme

1. Video düzenleme: Freemake Video Convertor 3


Bu araç ile herhangi bir video dosyasını, herhangi bir cihazınızda çalmak üzere dönüştürebilirsiniz. Freemake Video Convertor 3, AVI,MP4, WMV, MKV, MPEG, DVD, SWF ve 3GP dahil olmak üzere 200'den fazla video türünü destekliyor.


Yazılımın içerisinde bulunan düzenleyici sayesinde videoyu kırpabiliyor ve döndürebiliyorsunuz. Videonuzu bir DVD'ye veya Blu-Ray'e yazdırmanız da mümkün. Yazılımın bu sürümü ile videoları HTML5uyumlu bir biçime dönüştürmeniz ve web sitenize eklemeniz de mümkün.


2. Yedekleme: Comodo Backup


Sabit diskiniz hiç beklemediğiniz bir anda bozulabilir ve dosyalarınıza erişimi kaybedebilirsiniz. Bilgisayarınızda belgeler, e-postalar, videolar, fotoğraflar gibi sizin için önemli veriler saklıyorsanız, düzenli bir şekilde yedekleme yapmanız gerekmektedir.


Comodo Backup, istediğiniz dosyaları CD, DVD, çevrimiçi depo gibi birçok hedefe yedeklemenize izin veriyor. Programı yükledikten sonra içerisindeki sihirbaz yoluyla neleri yedekleyeceğinizi ve yedeklerinizi nereye kaydedeceğinizi seçebilir veya her ayarı kendinizyapabilirsiniz.

Sistem temizliği ve Sandbox

3. Sistem temizliği: DrivePurge


Sabit diskinizi düzenli bir biçimde temizlemiyorsanız, zamanla geçici dosyalarla, boş klasörlerle, geçici web sayfası dosyalarıyla, çerezlerle, vb. öğelerle dolacaktır. Diskinizdeki çöplüğün büyümesi zamanlasisteminizde negatif bir etkiye sahip olabilir.


Taşınabilir ve kapsamlı bir sistem temizleme aracı olan DrivePurge, 750'den fazla uygulamanın ve sistem bileşeninin artıklarını ve fazlasını ortadan kaldırabilir. 


Yazılım, silmek istediğiniz veriler üzerinde size tam bir kontrol sağlıyor. Dolayısıyla herhangi bir şeyi yanlışlıkla silme riskiniz bulunmuyor.


4. Sandbox: SandBoxie


Sandboxie, şüphelendiğiniz uygulamaları sisteminizden izole edilmiş sanal bir ortamda çalıştırıyor ve böylece Sandbox içerisinde çalıştırdığınız bir zararlıdan etkilenme ihtimaliniz kalmıyor. 


İnternetten sıkça yazılım indirip yüklüyorsanız, bu yazılım çok işinize yarayacaktır.

Müzik yöneticisi

5. Müzik yöneticisi: MediaMonkey


Bilgisayarınızda çok sayıda müzik dosyanız varsa, onları yönetmeye yönelik iyi bir yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Oldukça güçlü bir medya yönetme yazılımı olan MediaMonkey, müzik ve videoları çalabiliyor, içerikleri etiketleyebiliyor ve eşitleyebiliyor. Bununla da kalmıyor ve eksik albüm kapaklarını bulabiliyor, birbirinin aynı parçaları keşfedebiliyor, diske yazabiliyor, biçimler arası dönüştürme yapabiliyor.


MediaMonkey'i ilk çalıştırdığınızda bir sihirbaz yoluyla müziklerinizi ve video koleksiyonunuzu içe aktarabiliyorsunuz. Yazılım, iTunes ve Windows Media Player'daki puanlamalarınızı ve çalma geçmişinizi tanıyabiliyor ve içe aktarabiliyor. 


Yazılımdaki korumalı mod sayesinde bir parti sırasında müziklerinizi korumaya alabilir ve çalma listesini kimsenin değiştirmemesini sağlayabilirsiniz.

Ofis paketi ve Windows'u özelleştirme

6. Ofis paketi: Kingsoft Office Suite Free 2012


Microsoft'un kırpılmış MS Office Starter Edition paketi sizin için yetesiz ise, OpenOffice.org veya LibreOffice gibi bir alternatifiniz her zaman var. Kingsoft'u tanımıyor olabilirsiniz ancak ücretsiz paket, oldukça iyibir Office alternatifi ve eski MS Office sürümlerini başarılı bir şekilde taklit ediyor. 


Ribbon arayüzünü sevmiyorsanız, bu paketi çok seveceksiniz. Paket içerisinde kelime işlemci, tablo işlemci ve slayt oluşturucu bulunuyor. Dosyalarınızı DOCX veya XLSX olarak kaydedemiyorsunuz, ancak buna ihtiyaç duyma olasılığınız düşük. Kingston'un kendi biçiminde kaydedilen dosyalar, MS Office'de açılabiliyor. 

7. Windows'u özelleştirme: Ultimate Windows Customizer


Ultimate Windows Customizer ile Windows 7 ve Vista'nın Başlat Menüsünden oturum açma ekranına, küçük resimlerden görev çubuğuna ve daha fazlasına birçok ayarını özelleştirebilirsiniz. 

Disk birleştirme, fotoğraf düzenleme ve bulut

8. Birleştirme aracı: WinContig


Kullanımı oldukça kolay bir birleştirme yazılımı olan WinContig, bilgisayarınızda herhangi bir dizin veya kayıt defteri girdisi oluşturmuyor. Yazılımın amacı, tüm diskinizi birleştirmedendosyalarınızı hızla birleştirmek.

9. Fotoğraf düzenleme: Artweaver


Ücretsiz bir boyama yazılımı olan Artweaver Free, hem yenibaşlayanları hem de gelişmiş kullanıcıları tatmin edecek nitelikte. Yazılım ile izlediğiniz tüm adımları kaydedebilir ve sonradan çalabilir, dilerseniz başka kullanıcılara bunları gösterebilirsiniz. Artweaver Free, katmanlar ve efektler gibi birçok araç sunuyor.


10. Dosya Paylaşımı & Senkronizasyon: Ubuntu One for Windows


5GB ücretsiz depolama ile gelen Ubuntu One ile verilerinizi internete yükleyebilir, arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz tüm müzik koleksiyonunuzu Android veya iPhone'unuza akış yapabilirsiniz.

Kaynal:ChipOnline

Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »

3 Yorum

Write Yorum
Hit
AUTHOR
25 Ocak 2012 16:26 delete

Gerçekten harika bir paylaşım olmuş.Yararlı olacağında eminim.Teşekkürler.

Reply
avatar
Uğur Sağlam
AUTHOR
26 Ocak 2012 02:31 delete

Rica Ederim ...Görevimiz ...

Reply
avatar
21 Mayıs 2012 08:11 delete

Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author.I will make sure to bookmark your blog and may come back very soon. I want to encourage continue your great writing, have a nice day!

Reply
avatar